Activiteiten op Vlieland

Vliehors Expres – avontuurlijk Vlieland

Vlieland activiteiten

De Vliehors Expres

De Vliehors Expres maakt tochten over de Vliehors, een zandvlakte van 28 vierkante kilometer aan de westkant van Vlieland. De tocht duurt 2 uren. De ritten vertrekken het gehele jaar vanaf het strand bij het Badhuys m.u.v. juli en augustus. Dan vertrekt de Vliehors Expres vanaf het Posthuys. In de zomer zijn er ook avondritten, die vertrekken vanaf het Badhuys. 

De Vliehors wordt ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. In 1986 is de Vliehors Expres begonnen als onderdeel van het zomerveer Texel – Vlieland. Inmiddels maken we het hele jaar tochten over de Vliehors. Wij rijden naar de punt van de Vliehors, hier zien we bijna altijd zeehonden. Ook bezoeken we het Drenkelingenhuisje midden op de Hors. Vroeger een vluchtplaats voor gestrande drenkelingen. Nu is het ingericht als juttersmuseum. Alles wat op het strand aanspoelt is hier te bewonderen. Van sigaretten tot flessenpost.

Tochten over de Vliehors

Tickets Vliehors Expres

Tickets zijn gemakkelijk via de site van de Vliehors Expres te bestellen, bij ’t Boekingspunt in het dorp of wandel even langs de receptie, daar helpen wij u ook graag!

18749

Wij werken nog aan een nieuw reserveringssysteem, waardoor een kamer boeken online nog niet mogelijk is. Een kamer reserveren kan momenteel via de mail info@posthuysvlieland.nl of door te bellen naar 06 11 20 65 87