Over het eiland

Vlieland

Over Vlieland

Welkom op Vlieland

Ook wel de parel van de Waddeneilanden genoemd. Vlieland staat met trots op de werelderfgoedlijst en daar is geen woord teveel mee gezegd. Vlieland is het kleinst bewoonbare waddeneiland, waarvan het grootste gedeelte natuur. Bestaande uit bossen, duinen, fraai zandstrand, wad, kwelders, poldertjes, vennetjes en een enorme zandvlakte (de Vliehors). Het strand van Vlieland is meerdere malen uitgeroepen tot het schoonste strand van Nederland.

Waarom Vlieland

Voor de rust en natuur

Het eiland is niet gericht op massatoerisme maar op de toerist die wilt genieten van de heerlijke rust en prachtige natuur. In Oost-Vlieland ligt de Dorpsstraat waar meerdere kleine winkels gezellige cafés en restaurants gevestigd zijn. Ook kunt u een historische wandeling maken door Oost-Vlieland waarbij u vanzelf uitkomt bij ‘het Tromphuys’. Het Tromphuys is het oudste gebouw van Vlieland en staat er al sinds 1575. In het Westen van Vlieland ligt de Vliehors, een enorme zandvlakte van wel 28 vierkante kilometer. Een groot deel hiervan wordt gebruikt als militair oefenterrein van de Koninklijke Luchtmacht. Op de Vliehors vindt u ook het ‘Drenkelingenhuisje’ wat voorheen diende als schuilplaats voor schipbreukelingen.

18749

Wij werken nog aan een nieuw reserveringssysteem, waardoor een kamer boeken online nog niet mogelijk is. Een kamer reserveren kan momenteel via de mail info@posthuysvlieland.nl of door te bellen naar 06 11 20 65 87